Sunday, November 15, 2020

Monk's Café Grand Cru

Monk's Café Grand Cru (Steenberge, Belgia). pdl 0,33 l. alc 5,5 % Retebeeri liigimääratlus: "Sour Flemish Ale - Flanders Red / Oud Bruin" ja hinnang 92 punkti. Untappd ütleb "Sour - Flanders Oud Bruin" ja hinnang 3,81

Tootjainfo: "Monk’s Cafe Grand Cru is a blend of 3 year old aged and freshly brewed tripel ales. This blend is then aged for 6 months in Oak Casks. It is here that Monk’s Cage Grand Cru acquires its unique sour profile. Just before bottling, a high fermented lager is blended to reach an approachable ABV of 5.5%"

Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes kaunilt ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt veinipunane. Aroom on ülimalt marjane ja koduveinine, arooniakompoti ja sõstraveini vahepealne.

Esmamekk on keskmise kehaga ja huvitavalt parkiv-magus ... noh just selline külmavõetud aroonia sarnane, mis on veidi hapukas ja samas magus ja mõrkjas ... ja siis pisut parkiv kah. 

Keskmaitse - arooniakompott! No jestas kui lahe arooniakompott murelitega! 

Lõppmaitse - aroonia ja pähklid, sõstrad ja kirsikivid, maasikamoos ja pihlakad. Kõik koos ja kuhilas ja vedelas ja mudilas. 

Järelmekk. No justkui oleks liiga magus, sõstramarmelaadi sarnane. Aga samas ka mõnusalt mõrkjas ja keelepärale takerduv ja mahlane ja hapu.

Keskmisest pisut raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-mõrkja buketiga Megataseme rüübe! Tavapärastest flandria punastest magusam, aga samas ka marjasem, mahlasem ja muhedam. Oi see on hea võrgutaja, millega sulatada nende inimeste südameid, kes õlle peale nina kirtsutavad.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment