Thursday, November 19, 2020

Stellar

Stellar (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 62 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,9 punkti

Tootjainfo: "Galaxy, Amarillo, Simcoe and Mosaic hops.
IBU - 26"

Keskmist kasvu purk, sildil midgi keerulist kolmnurkset skeemitamist. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi, kuid kaob üsna pea. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. 

Aroom - oi see on super-IPA'ne. Puuviljane ja vaigune ja troopiline ja süngelt lahe!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi kribinal keeleotsalt kakerdav. Keskmaitse küünekrabin kasvab, humalaloomake on noor ja virge ja mänguhimuline, loopides laiali ananasse ja meloneid. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, vaigusemaks, miskipärast tuleb maitsemärgiks sõna "kaktus" ja humalasõbra ilme mutub rahulolevalt nurruvaks. Järelmekk - Mahlane, Vaigune, Kakergav ja Tuterdav, pisut veinilik ja aniisilik, puidune ja raskepärane.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe! Jälle üks neid hetki, kui kõlab see väide - topeltIPA on ikka üks hunnitu nähtus. See, mis hoiab käsitööõllede fännid rõõmsad ja ülejäänud rahva nurinal eemal. Ja las nad siis olla eemal, sest siis jääb meile rohkem.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment