Tuesday, June 15, 2021

K:rlek Vår/Sommar (2021)

K:rlek Vår/Sommar (2021) (Mikkeller Taani). prk 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Pale Ale - American" ja 3,38 punkti

Tootjainfo: "For this iteration of our K:rlek series, we did an organic version of a classic pale ale. Light bodied and grassy aroma, crisp and slightly bitter swallow, making this a tribute to how pale ales used to be, before everything went hazy.
IBU 40"

Väike purk, sildil nukk-nunnu mees. Erkvalge vaht täidab poole klaasist, püsib mõõdukalt ja haakub ka mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kahvatukollane. Aroom on meeldivalt tsitruseline ja veidi lilleline, kerge ja karge nagu suvehommik kuskil maakohas, sest õrna laudane vine on humalavalikust tulenevalt tagaplaanil olemas. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub magusamaks, kuhugi apelsini ja greibi vahele rihtides. Lõppmaitse nihkub mõrkjamasse serva, kuhugi pomelo kanti. Järelmekk on magus-mõrkjas, kerge ja karge.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja-vürtsika paletiga Hea taseme rüübe. Lihtne ja kerge, kuid siiski kenake hele eilike.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment