Thursday, June 10, 2021

Orange And Lemon Zest Pale Ale

Orange And Lemon Zest Pale Ale (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - International" ja hinnang 3,49 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Pale ale malt, Crystal malt, Brown malt, flaked oats; orange and lemon zest; Citra hops; AY04 yeast; water.
IBU 21"

Väike lihtne pudel, sildil peaks number 4 tähistama mida? Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun (miks see värvus selline on, selgub pikemast kirjeldusest). 

Aroom on leivase ja täisterasepiku vahepeale jääv, magusakas ja veidi röstine, tsitruseliste koorte lõhn jääb kaugelt nõrgemaks ootustest - on ju mõlemad mainitud koored üsna tugevalt aromaatsed.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - mõrkjas, röstine ja karamelline. Järelmekk muutub hapukamaks, sidrunikoore valge sisekülg on aimamisi olema. Järelmeki ajal muutuvad lõpuks aga üsna kenasti tuntavaks apelsinikoore eeterlikud õlid, ühtlasi pääseb esile ka vürtsikas mõrkjus, mis muudab suutunde kargemaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Tsitruseliste koored on alati hea mõte, ehkki neid olnuks võinud julgemini lisada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment