Monday, June 7, 2021

Lithuanian Pilsner

Lithuanian Pilsner (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pilsner - Other" ja hinnang 3,33 punkti.

Tootjainfo: "This beer is full bodied pilsner. We brewed it using 100% Lithuanian pilsner malt. Of course – decoction mashing method was involved into the process. But why we call it “double decocted”? Standard decoction process involves separately boiling a part of your mash, this way creating richer and more caramelized beer wort. Along with this method we used authentic Lithuanian “keptinis” brewing technology when part of your mash (in some cases even entire mash) is baked in wood fired owen, creating darker and toasty flavoured wort. For this instance around 20% of the total grist were done the “keptinis” way.
The final result – malty but well balanced pilsner, brewed using authentic brewing techniques. Continental hops balance out the sweetness of this beer and give it a subtle flower like aroma."

Väike lihtne pudel, sildil leedu lipuvärvid. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - kaugeleulatuvalt magus ja leivane ja heinane ning linnaseline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse - magusakas-hapukas. Lõppmaitse - täidlaselt, lausa rammusalt linnaseline. Järelmekk annab õnneks hapukas-vürtsika mahlasema noodi siia lõppu, mis päästab liigse magusa käest.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magus-hapukas-magus-hapukas-vürtsika buketiga keskpärane rüübe. Kahe peamise pilsneritüübiga (saksa ja tšehhi omaga) võrreldes omab pigem saksapärast linnaselist proofili, kuid sellele lisaks on ta tüüpiliselt leedu heinase-magusa jalajäljega. Nii et võib-olla tõesti ongi siis mõtekas rääkida "leedu pilsnerist" kui omaette alaliigist?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment