Thursday, June 24, 2021

Rhuberry Pie

Rhuberry Pie (Brewski, Rootsi) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,91 punkti.

Tootjainfo: "A Berliner Weisse with LOADS of rhubarb and blueberry with a heavy helping of raspberry, a touch of lemon and vanilla to tie it all together with that great pie taste
IBU 35"

Väike nääpsakas purk, sildil lahtilõigatud pirukas ja nimeandvad jubilad. Tumelilla vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - tuhm tume lillakaspunane. 

Aroom - no vanilje lämmatab juba kaugel, jutskui oleks keegi lauale kallanud terve pakitäie vanillisuhkrut. Lähemalt - marjakook mis marjakook! Rabarberit ei tunne selle magusakardina tagant, aga liiga magusat mustikakisselli leidub küll terve pesukausitäis.

Esmamekk üllatab üsna tõsiselt - peale läilamagusat lõhna on maitsepildialgus jõuliselt hapu! Jah, magus ka, aga siiski peamiselt hapu. Kas nüüd just rabarberi või pigem C-vitamiini hapu, pole selge, kuid siiski.

Keskmaitse muutub karbo mõttes lamedaks ja kissellilikuks, magusaks ja keelekülgi aroonialikult parkivaks. Lõppmaitses muutub hapu huvitavalt pisikeseks ja teravaks nagu C-vitamiini dražee keskkoht - et teda on vähe, kuid maitse on üsna agressiivne. Järelmekk toob mängu vaarikaseemnete mõrkja poole, lõpetades siiski peamiselt vaniljesuhkru ja laktoosi magusa ja sidruni hapuga.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud ja õlise suutunnetusega, magus-hapukas-magus-hapu-mõrkjas-magus-hapua buketiga kergelt friiklusse kanduv nähtus. Üllatavalt suurte kääridega lõhna ja maitse vahel, agressiivselt magus ja samas torkivalt hapu, kõike on ülevõlli palju, kuid lubatud rabarberit jällegi armetult vähe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment