Friday, June 11, 2021

Wake Up and Smell the Gose

Wake Up and Smell the Gose (Evil Twin, US/Taani) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja 3,21 punkti

Tootjainfo: "Imperial Breakfast Gose with Blueberry, Salt and Natural Flavourings"

Purgilt leiab lisaks ka teate "blueberry puree" kohta.

Keskmist kasvu purk, silt omanäoliselt triibuline. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom. Oi. Oivai. Vaivõimis-see-nüüd-on? Ohtra vanilje ja safraniga tuunitud mustikakook? Soolatud pirnid vaniljekohupiimaga? Valge šokolaadi võõbaga hapukurk?

Esmamekk on keskmisest ehk vaid kriips raskema kehaga ja keerulisele lõhnale vastupidiselt lihtsalt hapukas. 

Keskmaitse läheb aga lolliks kätte ... eeeee ... kaneel ja vanilje? Pähklipurukook vaniljetolmuga?

Lõppmaitse. Vaskne vanaaegne suhkrutoos, mis on täis vaniljesuhkru pulbrit. Selles pulbris on veeretatud mustikaid ja jõhvikaid ja pohli ning kõigi nende mahlatilkadest on moodustunud klouninäo kujuline tardunud vaap.

Järelmekk. Ühtäkki on see kraam vesiselt kerge, kaneelitolmune ja vanilješokolaadine. Samas on siin ka soolakaramelli ja vasest lusikaid.

Friigikas. Väga veider kraam, mis justkui oleks gose ja no ega väga ikka ei ole ka. Justkui oleks mustikas ja siis oleks pigem nagu vanilje ja siis pirn ja siis šokolaad ja misiganes veel. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment