Friday, July 30, 2021

Barley Wine Potiron Miel

Barley Wine Potiron Miel (Iron, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Liquid comfort against the gloomy weather."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-alasi seekord kõrvitsasel foonil. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt tumepunane.

Aroom. Hmmm. See on midagi erilist! Karamelliseeritud mesi? Röstkõrvits? Rosinad ja kaneel? Juuuube meeldiv ja intrigeeriv, veel ja veel nuusutama panev. 

Esmamekk on raske ja magus-mõru, soe ja soojendav, pehmelt alkoholine ja rõõmsalt rosinane. Oi see on üks imeilus algus maitserännakule!

Keskmaitse - rosinakissell ja röstitud kõrvitsad. Kõrvitsavein karamelliseerunud meega. Õhtune pimedus ja silmade soojus. 

Lõppmaitse ... ohhhhh, minge mujale ja metsa. Karamelliseerunud kõrvitsametsa. Karamelliseeritud tatramees glasuuritud röstkõrvits. Pimedad aknad on imelised kohad, kui siinpool silmi on küünlasära.

Järelmekk - pehmus ja turvatunne. Kaneeliküpsis ja ploominalivka. Pehme pleed õlgadel seisad sa rõdul ja hingad sisse tähevalgust ning kõrvalküla kauget koeraklähvi. Ilmalise elu imevägi!

Geniaalne! Kosmiline! Tõsi küll, vana Gambrinus pole kindel, kas seda jooki peaks tituleerima kui braggot või kõrvitsavein või fantaasia õlle tuletise teemal, kuid kurjama hea ja mitteordinaarne, ebaordnunglik ning üleüldse vasakule kaldu tinktuur. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment