Tuesday, July 13, 2021

Double IPA

Double IPA (Galway Hooker, Iirimaa) prk 0,44 l. alc 8,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 74 punkit. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,75 punkti.

Tootjianfo: "Released for the brewery's 10th and 15th anniversaries.
Brewed using seven varieties of hops, this pale coloured double IPA is brimming full of citrus and tropical flavours with a distinct floral aroma. Unfiltered and unpasteurised for a more robust and natural flavour.
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, nordiline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on heinane, ürdine ja vaigune. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas, humal koos kangusega nikerdab keeleotsa kallal. Keskmaitse - magusakas ja heinane, veidi kadakane. Lõppmaitse - puidune, mõrkjas-magus, veidi kirbusesse kalduv.  Järlmekk omandab aga hoopis uue, hapukas-magusa värvingu, mis tuletab meelde ühekorraga nii kuldseid rosinaid kui vana kuusevaiku. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-kirbe-magus-hapuka buketiga HEA TASEME rüübe. Kuidagi väsinud on see värk, ehkki BB on alles 9 kuu kaugusel. Ainuke asi mis head meelt teeb - üle tüki aja üks DIPA mis ei ürita olla mahlajook.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment