Thursday, July 8, 2021

Chameleon

Chameleon (Hoppy Road, Prantsusmaa), pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,72

Tootjainfo: "A fresh and slightly sour saison with a mint touch and a hint of white pepper.
Hops : Nugget, Loral
Cereals : barley malt, wheat malt
Yeast : French Saison
Adjuncts : mint, white pepper"

Väike lihtne pudel, pildil nimeandja. Sentimeetrine valge vahukiht kaob sekunditega. Õlle värvus - vähese uduvinega kollane. Aroom on lahedalt värske ja eriline, piparmünt ja magushapu sobivad omavahel perfektselt hästi kokku.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning tuntava mündise jahedusega. Keskmaitse toob hapule kõrvale ka üsna jämeda magusa tüve ning kokku moodustub kena paarike. Lõppmaitses hakkab lisaks saisoni enda vürtsikale olekule teist viiulit ka valge pipar, võttes aegamisi aga esimese koha endale. Järelmekk - magus-hapu, viiuleid, timpaneid ja klarneteid tulvil helisev värskuse ja karguse ja mängurõõmu marsirütm!

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magus-vürtsikas-hapu-mõrkjas-vürtsika -magus-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! See jook pole kindlasti selline, mille taga tahaks pikka õhtut istuda, kuid ta annab sulle elus olemise klaari ja kirka tunde!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment