Thursday, July 29, 2021

Bayrisch Hell

Bayrisch Hell (Schneider, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Helles" ja hinnang 3,6 punkti

Tootjainfo ... teate mis, soovitan päriselt lugeda nende enda mitmeosalist kirjeldust - see pole mitte niivõrd info ammutamiseks, kuivõrd emotsiooni tabamiseks hea.


Keskmist kasvu pudel, traditsioonidele rõhuv lihtne silt. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - selline viljakuivati lõhn, magusakas ja mõnusalt agraarne.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - magusakas ja täisteraviljane, lihtne kuid samas meeldiv. Lõppmaitse - heinane ja mõrkjas, klaar ja kirgas. Järelmekk annab tunda Hallertau humalate mõnusat vürtsikat õhetust.

Keskmisest suti kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Jah mõistagi "über" omas, lihtsamate laagerõllede kategoorias ... kuid väga heale veele ehitatud väga kvaliteetne jook. Maitseplahvatusi täis IPA'de ja dessertlike odraveinide ja muu sellisega võrdlemine oleks kohatu - neil jookidel on eri raskuskategooriaid. Aga teate, sellist lihtsat laagerõlut teha nii hästi, et see paneb tunnustavalt noogutama, on neeeeetult keeruline! Enne kui maitsekurat sind õhtu edenedes varrukast sikutab uue laine õllede manu, proovi mõnikord alustada sellest helles-tüüpi õllest, mis on lihtne nagu laudauks ... aga väärikatel vanadel sepahingedel sujuvalt sulguv tip-top laudauks, mis on teeninud kümneid põlvkondi ja teenib veel samapalju.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment