Friday, January 7, 2022

About Christmas

About Christmas (Thinking,Eesti) pdl 0,3 l. alc 7,5 %vol.

Toojainfo: "Winter warmer"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - vähese sünkpunase helgiga peaaegu-päris-must.

Aroom. Korgi avamise hetkest täidab kogu tuba õrn tõrvavine. Vana hea suusatõrv. Lapsepõlv noh. Lähemalt nuuskides - veidi liiga palju kõike: nelki, kardemoni, kaneeli, lagritsat, vürtspipart ja isei sutike aniisi.

Esmamekk on raske kehaga ja mõru-magus, tugevalt röstine ja nelgine. Keskmaitse - karmilt nelgine, kaneel ja muskaat, kõrbenud rosinad. Lõppmaitse - hapukas, muskaadi, kaneeli, lagritsa ja kõrbenud leiva nootidega. Järelmekk - taruvaik ja suir, vängelt palju piparkoogimaitseaineid.

Raske kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-vänge/vürtsikas-mõru buketiga nii ja naa rüübe. Kas see vastab enam-vähem "winter warmer" ootustele? LIIIIGA PALJU! Kõike on liiga palju. See õlu on kui kõrbenud piparkook, nii et sa ju nagu tahaks teda, aga samas ikka ei taha ka. Ehk siis - mõte on hea, teostus on üle võlli lappama läinud ja seda mitte heas mõttes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment