Thursday, January 6, 2022

Stallhagen Baltic Porter

Stallhagen Baltic Porter (Stallhagen, Soome) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 73 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,4 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "This porter is not made in the usual style as a bottom yeast beer, but with lager yeast. Eight weeks of ripening and smoked malt produce a rich palette of flavors, e.g. nuts, chocolate, licorice and even tobacco and leather tones!"

Väike relfjeefkirjadega proofilpudel, sildil väga veidras kujunduses siga ja kukk. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on magus, röstine,veidi lagritsane ja suisa õhkõrnalt suitsune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub veidi täidlasemaks ja hapukamaks, ploomide ja röstleiva seguseks. Lõppmaitses domineerib jõuline kõrbenud-suitsune röst ja keeleküljed hakkavad veidi vürtsikalt undama. Järelmekk on hapukas, veidi metalline, kuivatatud hapude ploomide dominandiga.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapu-vürtsikas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Balti porteri ootuspärast kreemist täidlust siin leida pole, liigne röst keha ära söönud, aga paha see jook ka pole
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment