Thursday, January 13, 2022

Muda Bourbon / Maple Syrup BA

Muda Bourbon / Maple Syrup BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 17,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,35 punkti.

Toojainfo: "Bourbon Maple Syrup barrel aged stout"

Väike lihtne pudel, mille hõbesilt ja vahakael loovad kõrged ootused. Mustjas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob olematusse. Õlle värvusest ma seekord keeldub isegi rääkimast. 

Aroom on huvitavalt delikaatne ja samas lummav. Siin ei torka ninna, kõrva ega kuklasse ükski eraldivõetav moment, kuid kokku on see vaniljene-puidune-lihane-juustune segu ülimõnus. Jaaaa-jaaaaa, te ei lugenud valesti, siin on kvaliteetse vinnutatud liha ja väääääga vana juustu rammusaid noote!

Esmamekk - magus. Väga magus vahtrasiirup melassikoorikus, kuid seda tasakaalustab kirsilik-kreegilik hapukas pool.

Keskmaitse - täidlane ja sametine, hapu dominandiga mandliliköör, milles on eggnogg laadset pehmust ja kohvikaramelli. 

Lõppmaitse. Uhhhhhh, keskööst edasi saabub üks huvitav aeg. Nii umbes kolm-nelja paiku öösel, kui tarduvad isegi hiired ja koduvaimud, vaid pakane võib kogemata mõne kuusepuu metsas pikimõrasse kraksatada. Röst, kakao ja kohvi kolmekesi istuvad pika laua ääres, pead kätele toetatud ning ootavad poolunes hommikut.

Järelmekk -  Magusa Metsapähkli Ülemvõim koos Kreegimoosi Keiserliku Kõrgusega. Röstitud juust ja veresool. Üsna kreizi maitsekombo, loomalik ja luksuslik ühekorraga

SUPERLUKSSSSS. Mitmeti ülevõlli, setmeti sedapsi, ükskõiksust mitte-tolereeriv, veidi äraspidine. Gahtlemata GIGA!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment