Friday, January 28, 2022

Põhjala Festive Series: Cognac & Bourbon Blend

Põhjala Festive Series: Cognac & Bourbon Blend (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 4,59 punkti

Tootjainfo: "A blend of single barrel of Imperial Stout boiled for 16 hours and aged in bourbon for 2 years, with a single barrel of Cognac BA Imperial Porter aged for 16 months.
Super limited bottle release only. Not available commercially.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, erakordne sildikujundus :) Mustjaspruun vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - murra-kõrv-peast-must. 

Aroom. Pimeloom. Vaadipimedusest on see tõusnud ja kõripimedusse peab ta minema. Konjaki-iiris. Kohv-konjaki-iiris. Tugeva kreeka pähklite nüansiga tumepruuniks keedetud kondenspiim brändiga. 

Esmamaitse. Nnnnnnnnoniiiiiii. See asi võtab nüüd mõtlikuks ja tänulikuks ja õnnelikuks. Vana Gambrinus on ilmselt üks väheseid, kes saavad selle pudeli üksinda läbi mõelda. Ja see on üks ilus mõte. Kreekapähkli-iiris. Huvitav, kuskohast see kreeka pähkli element siia õllesse sai?

Keskmaitse. Konjakis leotatud kreekapähklid, mida on seejärel glasuuritud granaatõunamahla-kakao likööris. 

Lõppmaitse. Kreekapähklimoos. Jah, tervetest noortest kreeka pähklitest keedetud moos. Tamarindilisandiga. Koorepumat granaatõunasiirupiga.

Järelmekk. Melassimassin. Melassimassinast läbikäinud grantaaõunatorustik kreekapähklilikööriga. Metall-granaat-metall-pähkli-metall-torustik. 

MÄÄRATULT-MEELETULT-KOLETULT ERAKORDNE. Jah, see on mitte veehoidla, vaid melassihoidla jagu magus. AGA! AGA"!"# ta on ka samavõrra granaatõunalikult hapu ja pähkliselt rammus ja metalselt mõõtmatu. Vana Gambrinus on rammestuseni rahul, et elul ja õlul on niiiiiiiiiiiiiii rämpramprohkelt eri nägusid. Olgu kohe öeldud, et "ei, seda pole võimalik Gambrinuse käest ega poest osta"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment