Monday, January 17, 2022

Double Lakritsi

Double Lakritsi (Nöösker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,7 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Lagritsa, vaarikate ja Madagaskari vaniljega tehtud mõdu / Mead made with liquorice, raspberries and Madagascan vanilla
Mõdu, mis on segu melomelist ja metheglinist. Lagrits on juur, vaarikas on mari ja vanilje on päriselt Madagaskarilt. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi metsikust ökomeest. See on varasema Lakritsi duubelversioon - kõik lisandused topelt"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tehniline ja informatiivne sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt säravpunane. 

Aroomis on VÄGA PALJU vaarikat. Aaaaaga lagrits? Noh olgu, vanilje võib vaarika tagant kükitamas leida,aga lagrits? 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga, hapu, keeleotsa torkiv, põskedele värvi andev ja elaujaatav. Vaarikaõõm.

Keskmaitse - ahaaaa - siiiiin see lagrits on! Läila, iseloomukas, veidi mõrkjas, vaarikaseemnete parkiv ja vanilje pehme on ka kõik olemas, aga lagrits on siin peategeleane. 

Lõppmaitse - mõrumagus. Kuivläila. Parkiv-häiriv-kummaline

Järelmekk. Kuiv vaarikas. Parkiv juurikas. See Lagrits, see suudab parkiv olla? Mõru - vanilje läheb piiri ületamisel mõruks küll. 

Friigikas. Silmad lähevad kissi selle meelemuutuse peale. Läilalt algav ja vaarikakivikõrbelikult kuivalt lõppev. Lagrits on üks veidrus. Selle mõduveidruse sisse ta peaaegu sobib. Vist. Võibolla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment