Thursday, January 6, 2022

Orfila

Orfila (Garage, Hispaania) prk 0,44 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,7 punkti

Tootjainfo: "Our latest IPA del Barrio sees a slight change in grist giving a vibrant yellow hue which emphasises the juicier hop bill. This time around it's Galaxy, Azacca and Cashmere. A full creamy body which is littered with aromas of peach, pear, pineapple and a touch of coconut. On the palate the fruity vibes continue with a slight herbal grassiness on the back end from the Azacca and Cashmere."

Väike purk, sildil ebamaine nägu. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib omajagu. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on ülimeeldivalt värske, puuviljane, magusakas-mahlane, ananassi ja virsiku meenutustega, sellele lisaks ka värsket männivaiku.

Esmamekk on keskmisest nati kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas ja kuivapoolne. Lõppmaitse - jätkuvalt ja läbivalt mõru, isegi kerge kibeka humalahammustusega. Järelmekk - hapukas, kuiv ja ikka läbivmõru.

Keskmisest kergema kehaga tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõru buketiga nii ja naa rüübe. Aroomi eest ütleks MEGA ... ja vaata selle nii nauditava puuviljase sissejuhatuse järel saabub lihtsalt mõru IPA. Jah värske, jah karge ... aga no lõhnaootuse tõttu tundub jook ise igav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment