Monday, January 24, 2022

Moonraker 5: Galaxy & Azacca

Moonraker 5: Galaxy & Azacca (Põhjala, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,7 %vol. Ratebeer ütleb: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England / Hazy", hinnang 3,94 punkti

Tootjainfo: "A juicy IPA brewed with barley and wheat, and hopped with Galaxy T90, Azacca Lupomax, Azacca BBC, and Azacca T90
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus roostes vikerkaare taoline. Valge tihe vah täidab pool klaasi, püsib kaua ja haakub ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on magus, puuviljane, segumahlane ... ja miskipärast ka iiriskommi puudutusega.

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja magus-hapukas, mahlane ja puuviljane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, vaigusemaks ja puidusemaks, nagu oleks seedermänni laastuke keelele sattunud. Lõppmaitse - magus-vürtsikas-mõrkjas, üleküpsenud ananassi, koorevenise ja raudrohu kummalise tinktuuri taoline. Järelmekk - mõrkjas-magus, veidi hapukas, suti vürtsikas, super maitsekas ja perfektselt tasakaalukas.

Keskmisest raskema kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Suuuuuuurepärane NEIPA kõigi oma parameetrite järgi + siin on ka väikene intrigeeriv koorepumatine noodike, mille otsimine-tuvastamine muudab selle joogi ju kenasti meeldejäävaks ... ja see on meie õlleküllasel ajastul tubli plusspunkt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment