Thursday, January 27, 2022

AZACCA!

AZACCA! (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 8,1 %vol. Ratebeer ei tunnev veel seda toodet. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja hinnang pole vel välja kujunenud

Tootjainfo: "Avad õlle. Näkku plahvatab troopiliste puuviljade aroom ja maitse. Vinge. Nagu annaks vastu tatti sulle - AZACCA!
IBU 105"

Keskmist kasvu purk, sildil annab üks lindloom käega (KÄEGA!) teisele vastu vahtimist. Valge vaht täida 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tuhmkollane. Aroom on magus-mõrkjas, meenutades kõige lähemalt värskelt jala pealt kaksatud putkevart. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja jämedalt magus-mõru. Keskmaitse ... ooohhhh ... see on VÄGEV! Jõuline ja vägev, siin on rohmakat rohelist mõrudat ja kobedat kollast magusat ... sellist veidi karedat ja ägedat, justkui prooviks keelele järjest kõiki aiast rebitud rohttaimi, kastes neid eelnevalt tatramee sisse. 

Lõppmaitses lisandub siia ka hapukam, konservpirnide ja litšimarjade sumedam-mahlasem pool, segunedes pajukoore mõrkja agressiivsusega. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, kore ja tokerjas. Apelsini-pomerantsioore marmelaad tatramee ja metspirnidega

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsikas-magus-mõru buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE. Veidi koolitamatu, veidi kasimatu, veidi ülemäära rahmeldav ... aga samas võluv nagu krantsisegune pikakarvaline ülemäära suur peni, kes oma sõbralikkuse märgiks sulle oma mudaste käppade rinna peale tõuseb ja suure märja keelega lõmpsti üle molu tõmbab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment