Monday, January 24, 2022

Karl Friedrich Helles

Karl Friedrich Helles (Saku, Eesti). prk 0,568 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Helles" ja hinnang 2,86 punkti

Tootjainfo: "Helles hoiab endas mõnusalt leivast linnasemekki, aga ei suru samal ajal humalaid tahaplaanile vaid vastupidi, linnaste magusus võimendab kergelt ka humalate mõrudust!"

Keskmisest suuremat kasvu purk, sildil seeriale omane kujundus, seekord beežikaskollasel foonil. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aoom on magus-hapukas, lihtne ja linnaseline, kuid vähese plastiliinise servaga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kergelt mõrkjas. Keskmaitse on magusam, linnaselisem ja teraviljane. Lõppmaitse omandab veidi hapukama, peenleivale omase varjundi. Järelmekk - veidi mõrkjam taas, vähese sobiliku vürtsise õhetusega kõige lõpuks.

Keskmisest suti kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Kas ta nüüd just hellese linnaselist stiili tabab ... noh mitte just väga, aga otse midagi ette ka ei heida peale vähese plastiliinise kõrvalnoodi. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment