Tuesday, January 25, 2022

Imperial Gold

Imperial Gold (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,4 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 8 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 2,96 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Gold is a premium lager with a rich and full-bodied taste. The valuable malt delivered from Scotland gives it a deep golden colour and a thick head. The taste and appearance of A. Le Coq Imperial Gold are as worthy of royal attention today as they ever were.
IBU 22"

Suurpoe riiulil jäi silma pudel, mida oletasin, et pole maitsnud ... aga näe, 9 aastat tagasi olen ikkagi kirjeldanud. Päris huvitav võrrelda nii vana kirjeldusega

Efektne reljeefkirjadega proofilpudel, muljetavaldav sildidisain - nii põhjalik panustamine välimusele tekitab kõhklusi ja kahtlusi. Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on lihtne ja meeldivalt õrnalt karamellise linnase hõnguga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja pisut mahlasemaks, peategelaseks jääb ikka linnas. Lõppmaitse on mõrkjas ... ja senise üsna meeldiva sissejuhatuse kõrval kahjuks pisut plastikumekine. Järelmekis see plastik aga taandub ning alles jääb karamelline-leivane linnas ning mõnus kerge mõrkjas vürtsikus.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Pole ime, et see jook on juba vähemalt 9 aastat turul. Kuid üks lause tuleb küll võtta ja korrata toona antud hinnangust: "Ebakõla luksusliku välimuse ja sisu lihtsuse vahel tekitab pettumuse"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment