Sunday, January 16, 2022

Pihlaroonia

Pihlaroonia (Nöösker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,7 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Mead - Melomel" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Melomel, mis on pruulitud pihlaka ja aroonia hübriidmarjade ja vaarikatega. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi metsikust ökomeest. Siit muidugi hübriidsemaks on keeruline minna."

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tehniline ja informatiivne sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt kaunispunane. 

Aroom - ojaaaa, tõepoolest, siin ongi niiiii pihlaka kui aroonia lõhnad tunda, selline mõnus mõru-parkiv-magusakas-intensiivne segu mõdu enda foonil. Supernummi!

Esmamekk on keskmises raskema kehaga ja kergelt alkoholiselt parkiv ... ehkki see võib ka arooni süü olla. Keskmaitse - kuiv ja pihlakane, mõrkjas ja põski laksust soojaks lööv. Lõppmaitse - veeeeel kuivem, kuid samas külmavõetud pihlaka moel magusakas, mõrkjas ja mahlane. Järelmekk - huvitaval kombel lööb sisse tugevalt pähkline/seemnene ... pihlakaseemnene magusakas-õline tunnetus, ehkki retseptorid räägivad äärmuslikust kuivusest.

ÜLEVÕLLIKAS-Friigikas. Superkuiv. Supermaitsev. Super-intrigeeriv, arooni ja pihlaka ristteel mänglev kraam, mida heameelega võtaks palju suurema klaasitäie kui mõistlik
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment