Friday, September 9, 2022

Iskold Classic

Iskold Classic (Mikkeller Taani). prk 0,44 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Lager - International / Vienna" ja hinnang 51 puntki. Untappd ütleb "Lager - Vienna" ja 3,36 punkti

Tootjainfo: "This classic vienna lager packs rich aromas of cereal, malt and honey. Taste balances soft sweetness from malt with a refreshing assertive bitterness, medium body, soft carbonation."

Keskmist kasvu purk, sildikujundus Mikkelleri jaoks üsna ebatavaliselt traditsionalistlik. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib superkaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - õrna uduvinega pruunakaspunane. Aroom on hapukas, pihlakate ja kibuvitsade ning jahumarjade segune ja õõõõõhkõrna guašise suitsuvinega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-magus, kergelt suitsune ja guašine. Lõppmaitse - mõrkjas, täidlane, leivakooriku ja kokkukeedetud kondenspiima meenutusega. Järelmekk - hapukas-magus, guašine ja kauakestev.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Vienna laagri kohta liiga intensiivne, isegi nätske ja kergelt suitsune, mis oleks stiili mõttes justkui miinus, kuid samas tervikuna on jook siiski maitseküllane ja mitte ükskõikseks jättev.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment