Thursday, September 22, 2022

Õlu nagu muiste

Õlu nagu muiste (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol.

Tootjainfo: "Koduõlu" - ja siis tuleb piiiiiiiiik jutt sellest, kuidas selles õlles on kõik nagu päris ja õige ja muiste. Ehk siis vanakooli kraam!

Väike pudel, hiiiiiglesuur infoleht. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib VÄGA kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - oiiiii seeon mõnus segu saunast ja leivast ja õllega visatud leilist!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse mõjub täidlaselt ja kreemikalt, hapukas-magusalt ja saiataignaselt ... aga seda sõna parimais koduses mõttes. Lõppmaitse on rammusalt mõru-magus, imearmsalt pehmelt leivane ja soe ja ... noh veidi ehk alkoholine, aga seda sihukeses õiges koduõlleses mõttes. Järelmekk - magus-hapu leivane kodune saunane lapsepõlvemälestus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga,mõru-magusakas-mõru-hapukas-magusa-hapu buketiga IMEARMAS KUSSUNUNNU meenutus lapsepõlves mekitud koduõllest. Kui seda suuremas koguses valmistada saaks, siis seisaks vanema generatsiooni mehed järjekorras, et uuesti saada proovida SEDA ÕIGET koduõlu, aga mis ka ei mässi joojat kiirelt ja lootusetult kapsaussiks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment