Monday, September 19, 2022

Vanila Kunis

Vanila Kunis (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,97 punkti

Tootjainfo: "Dark thick beer with vanilla and tonka beans"

Väike purk, pruulikoja tunnussilt on seekord kaunilt ja kirkalt näha. Pöidlapaksune pruun vaht on tihe ja kauakestev. Õlle värvus - nihilistlikult must.

Aroom - see on VÕIMAS. Nii vanilla kui tonka on mõlemad tunda, ja kohe VÄGA tunda, kuid nad on suurepärases tasakaalus, katsudes lubatuvuse ülempiiri, samas sellest üle astumata.

Esmamekk - raske, magus, aga samas ka röstiselt hapu ja jumekas. Keskmaitse - MAGUS, ehk isegi pisut läila, kuid õnneks kõrbenud mustade ploomide taoline hapu-mõru hoiab seda enam-vähem ohjes. Lõppmaitse - melassimeri, milles vasksel laevukesel sõidavad mandlid vanilli-loojangusse. Järelmekk - magus-mõrkjas, piparkoogitaignane ja rosinane, lohmakalt ja plöterdavalt magus, kuid peatub pool sammu enne diabeeti.

Ülevõllikas. Juhmistavalt magus, aga siiski veel kolm sekundit ennem suhkru-rabandust peatub tänu rösti jõupingutustele. Postiivsest - alkohol jääb allaaetud oravana kuhugi ülejäänud koorma alla peitu. Ahjaa, teine ja SUUR positiivne nüanss - tonkal pole lastud okupandina üle piiri minna ja see on kunst
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment