Friday, September 23, 2022

Червоні очі (Sakala kloon)

Червоні очі (Sakala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol.

Tegemist on Ukraina Pravda pruulikoja algse õlle klooniga korp! Sakala pruulikambrist. Pravda pruulikoda saatis soovijatele laiali oma sildikujunduse ja retsepti, pakkudes võimaluse stiilis: "kuna meie ei saa oma õlut praegu laia maailma saata, siis tehke teie seal järgi"

Varem on õnnestunud teha algse õlle ja teise klooni võrdlus /mille leiab siit/, nüüd proovin siis võrrelda eelmistega kirjelduse alusel.

Väike lihtne pudel, sildikujundus algsega sarnanev. Punakaspruuni vahtu on samamoodi ülemääraselt palju nagu ka algupäral, ainult et sellel versioonil kipub vaht ka pudelis kerkima. Värvus - samamoodi punane, võibolla pooltooni võrra pruunim. Aroom on nõrguke, liigse süsihappese koormusega, kuid selle all on ootupärast hapukat metalset nooti, millesse lõpuks hakkab imbuma ka karamelli.

Maitsepilt on ootuspärane, hapukas ja metalline, kuivatatud aedmaasikate noodiga. Huvitavalt moel on ka see kloon rohkem eelmise klooni, mitte algupärase õlle nägu - kas see on nüüd siinse veeprofiili tõttu kahel eri tootjal erinev või on mingid väikesed muud nihked retseptuurist.

Taaskord kogemuse võrra rikkam. Kaks klooni Ukraina algupärandist on mõlemad erinevad, aga pigem ühtemoodi erinevad. Taaskord - retsept võib ju küll üks olla, aga see ei taga tulemuse identsust. Joogina omaette - päris hästi tabatud stiil, veidi ehk liigselt karboniseerunud, mis muudab lõhna- ja maitsetaju, kuid siiski Väga hea taseme rüübe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment