Monday, September 19, 2022

Putin Huylo

Putin Huylo (Sakala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol.

Tegemist on Ukraina Pravda pruulikoja algse õlle klooniga korp! Sakala pruulikambrist

Algset versiooni on vana Gambrinusel õnnestunud proovda mitmeid aastaid tagasi, toonase korra kirjeldus on leitav siit.

Väike lihtne pudel, sildil algsega sarnanev mõnitusjoonistus - tõsi küll, algselt oli kirjas "Putin huilo" i'ga, mitte y'ga.

Tugev sutsakas ja enamikku klaasist täitev kollane vaht teeb veidi ettevaatlikuks. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom - belgia odavama otsa triplite / strong golden eilide tüübiline magus-hapu karamell segunedes heledate luuviljadega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru. Keskmaitse - mõru-vürtsikas, veidi atsetoonine ja vängelt karamelline. Lõppmaitse - belgia pärm, kuivanud virsikud, keemiline karamell. Järelmekk - magusalt vänge, nurgeline, küünelakine ... aga see ongi selle stiili odavama / kehvema taseme jaoks omane.

Mõneti kummaliselt see ehk kõlab, aga siinsetel pruulmeistritel on liiga hästi õnnestunud korrata ukraina algset versiooni. Tsiteerin eelmist kirjeldus: "unterrüübe. No päris-päris halb ta nüüd pole aga midagi head tuleb ka ikka väga tahta otsida. Ma saan muidugi aru ukraina pruulmeistrite suhtumisest õllele nime andnud tegelasse, aga no joogi tarbijaid ei maksa ikka karistada" ja kirjutan ka seekord alla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment