Thursday, August 22, 2013

Chimay Dorée

Chimay Dorée (Chimay). pdl 0,33 l. alc 4,8 %. liigimääratlus: Belgia hele eil.

Tootjainfo ratebeeri kaudu: "Historically not sold in the commerce. Only available at Auberge de Poteaupré, Chimay, Belgium, as "Speciale De Poteaupré". This beer is usually reserved for the use of the Chimay Trappists.

Since June 2007 on draught at Poteaupré.

Since 2013 also available on tap in the UK."

Nii et endale hoitud õlu! :) Väike reljeefkirjadega pudel, lihtne pruunides toonides sildike. Valge vaht täidab alul 2/3 klaasist, muutudes suuremulliseks, kuid jäädes mõneks ajaks püsima. Õlle värvus - piimjalt valkjaskuldne. Aroom - nisuõllele omaselt (Chimay kasutab oma tegemistes ka nisutärklist) hapukas ja belglasele kohustuslikult karameljas.

Esmamekk on kergepoolne ja torkiv-hapukas. Keskmaitse on huvitav segu kuivapoolsest nisuhapukusest, karameljast linnasepehmusest ja koriandri vürtsikusest. Lõppmaitse muutub täidlasemaks, biskviitjamaks ja intensiivselt koriandriseks. Järelmaitse on mõnusalt värske, sädelev ja süljenäärmeid ergutavalt isuäratav.

Kergepoolse kehaga, keskmiselt karboniseeritud, magus-vürtsika buketiga oivaline rüübe, mis on otsekui loodud aperetiiviks! Belgia nisuõllede parim näide!
---------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment