Saturday, August 10, 2013

Two Captains

Two Captains (Nøgne Ø). pdl 0,5 l. alc 8,5%. liigimääratlus: topelt-IPA. ratebeer järgi 98 ja beeradvocate järgi 90 punkti sajast!

Tootjainfo: "English: Jan Halvor Fjeld, winner of the Norwegian home brewing championships 2010 brewed his champion Imperial IPA at Nøgne Ø. We at Nøgne Ø are of course proud to be with him in making this happen.

Ingredients: Grimstad water, malted barley, hops and English ale yeast."

Muidu väga lakoonilise kujundusega tootjal on seekord sildil kujutatud kaks I MS aegset lennukit. Õrnalt kollaka tooniga vaht täidab alul 90% kannust, olles keskmise püsivusega. Õlle värvus - kerge uduvinega kuldkollane. Aroom murune, sidrunheina ja tähtaniisi meenutav.

Esmamekk on keskmise tihkusega, üpris intensiivselt hapukas. Keskmaitse lööb aga hetkeks silmad suureks - nii intensiivne on see humalasahmakas, nagu kibutäis õllesegust vett kerisele. Lõppmaitse mõjub väga meeldivalt, ühelt poolt intensiivselt magusalt kumkvaatide ja papaia järgi, teisalt aga kleepjalt vaigukibekalt. Järelmekk on greibine, murakaliköörine ja eukalüptine.

Keskmisest veidi tihedama kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magusa buketiga äärmiselt nauditav rüübe. Toitu siia juure Gambrinus ei pakuks, pole mõtet rikkuda täiusele nii lähedast maitset!
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment