Thursday, August 29, 2013

Saison Dupont

Saison Dupont (Brasserie Dupont). pdl 0,33 l. alc 6,5 %. liigimääratlus: saison / belgia hele eil. 99 punkti ratebeeris ja 94 punkti beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "The Saison Dupont is a top fermentation beer with refermentation in the bottle.
Since 1844, this beer has been brewed in our farm-brewery, during the winter time.
Then this beer became a second refermentation in the barrel.
During the next summer, this very thirst-quenching beer was served to the “saisoniers” which were working on the fields.
Surely therefore, our Saison Dupont is considered as “the classic” among the Belgian season beers!
Coppery blond, the finest aromas and a strong bitterness transform this beer into a thirst-quenchener with no equal, just the way it was created.
Our selection of yeasts is the perfect base for these typical aromas and ditto taste.
A real refermentation in the bottle, which will continue for a long time in your cellar, result into this complex and particular aromatic beer."

Valge vaht täidab 2/3 klaasist, on tihe ja kauapüsiv. Õlle värvus - uduselt kuldne. Aroom on õrnake, kergelt mesine.

Esmamekk on keskmisest kergem, magus-hapukas ja veidi kuivapoolne. Keskmaitse paneb kulme kergitama, nii mitmetahuline on see! Siin leiab padipehmet linnasemekki, kaneeliga ja suhkruga küpsetatud ahjuõunu, veidike jõhvikareemiga rullbiskviiti ja sutsuke mõrkjat apelsinimarmelaadi. Lõppmaitse on täidlane, soe ja raskepoolselt mõrkjas nagu mesilasvaha ja kanarbikuleotis koos metsõunte hapukusega. Järelmekk taandub aga aeglaselt ja sujuvalt, õrritades vaid õrnalt nelgi ja kõrvitsa mahemõrkja seguga.

Keskmise kehaga, kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-mõrkja-vürtsika buketiga väga nauditav rüübe. Sobilik hallitusjuustude valikuga.
----------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment