Wednesday, August 14, 2013

Ogham Willow

Ogham Willow (Celt Experience). pdl 0,33 l. alc 8,8 %. liigimääratlus: topelt-IPA. (seni veel ilma koondhindeta)

Tootjainfo: "95 IBUs – American Yeast, Big World Hops and Euro malt
Willow is instrumental in spawning spiritual visions, engendering a clearer understanding of the world in which we live.
A Big beer….
A Magic craft…..
Magestic……
Yes Magestic, not just majestic
Created with percolating, infusing and dry hopping with potent US hops, but allowing balance through deep bodied British malts and cultivating a smooth citrus backbone from Eastern European hops."

Disain - minimalistlik ja nordiline. Beežikas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes aegamisi suuremulliseks, kuid jäädes püsivaks. Õlle värvus - kirkalt ja lummavalt kastanimunapunane. Aroom - raskelt ja mullaselt, rõskelt ja vaiguselt humalane.

Esmamekk on tihe, kleepjavõitu ja nalivkalikult hapukasmagus. Keskmaitse muutub ausaks odraveiniks, et mitte öelda odralikööriks (selleks on ta siiski tiba lahjavõitu), värskeltniidetud muru ja niiske mulla, nõgesetee ja kuusevõrse maitseliseks. Lõppmaitses lisandub siia mehine korvitäis kibuvitsamarju, külmavõetud pihlakaid ja pohli, selline põhjamaiselt kare ja karm mõrkjas-mesine on see maitsete palitra. Järelmekk kehtestab end juba päris tihke pihlakanastoikana, kuidagi hingekosutav on see põhjamaine raskepärane, aga talupojana aus ja jõuline seisukoht.

Raske kehaga, tugevalt kleepja paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapuka-mõrkja buketiga raskepärane rüübe. Iseseisev klaasitäis, mida on paras portveini asemel pakkuma pika õhtusöögi järel.
-----------
pilt tootja lehelt

1 comment: