Thursday, August 8, 2013

# MashTag

# MashTag (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 7,4 % Liigmääratlus: pruun eil. 92 punkti ratebeeris.

Selle pruuli lugu on nii lahe, et tuleb lugeda ise. Lühidalt, see on "demokraatlik õlu" ehk siis tehtud nii nagu rahvas tahab :)

Tootjainfo: "Inspired by the passion, knowledge and enthusiasm of craft beer drinkers, we set out to create a truly democratic craft beer. We entrusted all the important decisions to our fans, customers and anyone who wanted to learn more about the craft brewing process and cast their vote. We gave up complete control of every single decision which shaped the final beer that the #MashTag project produced. #MashTag is a 7.5% American Brown Ale loaded with New Zealand hops and aged on Hazelnuts and Oak chips."

Disain on ... noh ... kirjupoolne, kujutades õlletankide foonil klaase tõstvaid inimesi. Hele kohvipruun vaht täidab alul 90% kannust ja jääb kenasti tihedaks ka peale vajumist. Õlle värvus - klaar tume rubiinpunane. Aroom on linnaseltihe ja röstpähkline ning õrnalt piimakohvine.

Esmamekk mõjub keskmiselt tihedalt ja hapukasmagusalt. Keskmaitse muutub huvitavalt täidlaseks, meenutades inglise pähkliportereid. Lõppmaitse käänab aga sel õllel sootuks uue lehe, kõnetades karamellise, tammise ja veinise aktsendiga. Järelmekk kuhjub aga kõige alla korraga, siin kõnelevad läbisegi bisviitjad ja kohvised murrakud koos veinise-tammise käreda kõlaga.

Keskmise kehaga, kergelt õlise paletiga, mõrkjas-magusa-hapuka buketiga pisut ülekoormatud rüübe. Pikka pubiõhtut sellega ilmselt ei veedaks, aga vaikses seltskonnas vestlust pikendama oleks hea igatahes, eriti kui mõni soolakam juust koos viinamarjadega kõrvale võtta oleks.
---------
pilt siit

1 comment:

  1. Selle õlle puhul tuleb tõdeda, et silt kannatab kõike - no ei ole ju pruun ale, kamoon!

    Joo seda kui porterit ja naudi :)
    Soovitan take II ja uus arvustus just selles võtmes.

    ReplyDelete