Wednesday, January 21, 2015

Adelardus Tripel


Adelardus Tripel (Kerkom, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9%vol. Ratebeeri liigimääratlus "abbey tripel" ja hinnang 77 punkti.

Tootjainfo: "A special brew on the occasion of the opening of the abby tower in Sint-Truiden on May 1, 2005.
This triple has a somewhat darker (orange like) colour and a slightly fuller taste than our Kerckomse Tripel, if only to clarify that these are two completely different Triple beers.
What makes Adelardus Tripel so special, is the use of so-called ‘gruut’. This is a mixture of about 10 different indigenous herbs."

Väike lihtne pudel, pildil lõbus munk õlleklaasiga :) Kollakas kahesentimeetrine vahukiht püsib tihkelt ja tugevalt. Õlle värvus - tihkelt punakaskuldne. Aroom mõjub kui belgia triplite klassika: magus, veidi veinine, vürtsikas. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt magusakas, hapuka kõrvaltooniga. Keskmaitse ... oi see on mõnus ... silme ette tulevad koogi peal oleva tarretise sees ahvatlevalt helkivad virsikupoolikud ja ananassisektorid. Mõrkjas-magusakas ja päikeseline on see suutäis, muutes talveõhtu palju helgemaks. Lõppmaitse hellitab keelt sametjalt pehme virsiku-datlismuutiga, lisades siia krõbisevat karamell-suhkrut, tsipake valget pipart ja keedetud kondenspiima. Järelmekk õhetab suus tagasihoidliku vürtsise helgiga nagu mööduva nunna säravvalge keep munga silmis, lohutust pakkumas sõprade mürisev naer ja järjekordse pudeli avamise plumpsatus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga überhea rüübe. Eks triplite vennaskonnas on ka särtsakamaid tegelasi, kuid ka see poiss on täis head pealehakkamist ning palvuste ja pummelungide osas igati hea kaaslane :) Sooviks siia kõrvale rammusamat juustuviilu.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment