Friday, January 9, 2015

Anglomania


Anglomania (Buxton / Ewil Twin, UK / US) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: barley wine. Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "An all English, single hop, single-malt Barley Wine."

Väike lihtne pudel, sildil on ... eee ... linn? Kollakas vaht täidab pool klaasi  ja on väga tugev, haakides end ka tugevalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt oranžikas merevaik. Aroom on tihke, raske, puuviljane, apelsinipovidlo taoline. 

Esmamekk on raske ja veinine, keeleotsa tugevalt soendav ja magus-hapukas. Keskmaitse paneb naeratama ... ohjaa, odravein oma parimas esituses. Siin on ohtralt puuvilju ja marju, kuivatatud virsikuid ja vaarikakeedist, apelsini ja virsikumarmelaadi. 

Lõppmaitse. See on pidu. Pidu suures tühjas aadlilossis, mille on üle võtnud hipsterid, korraldades selles oma pummelunge ja näitusi, aftekaid ja koolitusi. Seekord on keegi kaasa võtnud kokakunstist vaimustuva plikanähvitsa, kes üritab kõiki tüdimuseni veenda, et KÕIGEST saab keeta oivalist moosi. Seekord siis apelsinidest, porganditest, vaarikavartest ja männivõrsetest.

Järelmekk kisub sellel kokakoolitusel väheke metsa. Kokanähvits on üha veendunum, et valge rumm päästab ka juhul, kui kõik muu ebaõnnestub, ainult et kallab seda rohkem endasse kui moosipotti. Ja pähklid, india pähklid - no need on lausa võluvits. Eriti kui tervelt moos sisse kallata :)

Väga raske kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja siirupja kehaga, magus-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERrüübe. Gambrinus oletab, et nii umbes poole aasta pärast võiks selle niemtuse ka läbiva suurtähega kirjutada. Hetkel aga sooviks siia juurde päikesesooje apelsiniviilakaid.
----------------

No comments:

Post a Comment