Thursday, January 1, 2015

Lump of Coal


Lump of Coal (Ridgeway, UK) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Liigimääratlus: RB pakub "foreign stout" ja hindeks 69 punkti.

Tootjainfo: "Looking forward to a depressing holiday? Here is liquid consolation. This 8% bittersweet chocolate stout is the best you could hope for in these dark times. Come to think of it, considering how bad you’ve been this year, this little coal-black gem is more than you deserve for Christmas. Concocted by the vastly talented -- though, frankly, a little too cheery -- Peter Scholey, Lump of Coal will be hitting shelves and better pubs in November 2004."

Keskmist kasvu õlakas pudel, punaselt sädeleval foonil ilutseb ... no muidugi söetükk, mis siis veel :) Kreemikas tihke vaht täidab kolmandiku klaasist, püsides märkimisväärselt kaua ja jättes klaasiseintele tihke mustri. Õlle värvus - kirkalt kokteilkirsipunane. Aroom on magus ... ja siis veelkord magus ja šokolaadine ja kakaone ... noh "foreign stout" peabki põhimõtteliselt sihandne olema.

Esmamekk on raskepoolne ja kreemiselt magus-mõrkjas ... sihuke korralik sissejuhatus pikemale koosviibimisele, kuhu osalised saabuvad targu taksodes, et mitte hiljem autorooli istumisega riskida. 

Keskmaitse ... oisajustas ... no KUI pehme ja sametine ja soe ja kurrunurruvutine! Sihuke soe tervitus otse uksel paneb kõigi saabujate silmad särama ning omavahel tunnustavalt noogutama - see pererahvas juba teab, kuidas oma külalisi hellitada!

Lõppmaitse sulab su keelel kui natukese liiiiiga šokolaadine koogitükike, kui liiga palju šokolaadi üldse saab olemas olla! Mamma mia ja karupüksid, kui soe ja kallistav ja tormakalt sõbralik on see sõõm, mõjudes kui vana sõbra käepigistus ja jõuline nagu kopse paigast klohmiv patsutus seljale. Aga see tuleb ju puhtast südamest! Ahjaa, kas ma rääkisin sellest pitsikesest pohlaliköörist, mis sulle koos käepigistusega ulatati?

Järelmekk toob lavale mõrušokolaadi ja vaniljekreemi, puistates selle üle rummise fariinsuhkruga ning tilgutades sisse ka kolm piiska melassi-siirupit. Noh, kas sa NÜÜD saad aru, et sa oled siia majja oodatud ning ka tagasi kutsutud ... ja veel parem, kui sa järgmised kolm päeva ära ei lähekski!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja naftase paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Noh olgu, ehk pisut liigse magusa eest alandame ta lihtsalt megarüüpeks (ilma läbiva suurtäheta), kuid see on üks luksuslik klaasitäis, mu sõbrad! Ehk mikrotassike kangeimat türgi kohvi siia kõrvale?
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment