Tuesday, January 6, 2015

House Lager


House Lager (Celt Experience). pdl 0,33 l. alc 5,0 %. Liigimääratluseks pakub ratebeer: "premium lager", hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja kirjutab sildil "a crisp and hoppy pilsner""

Tootjainfo: "A hoppy pilsner, mashed at a low temperature to give a dry finish. Dry-hopped with amarillo and saaz. Lagered the correct way for 21 days, minimum!"

Väike proofilkirjadega pudel, silt on veidruseni lihtne.sentimeetripaksune erkvalge vahukoht on üsna püsimatu. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom on ... eee ... lollakalt veider :) Ühest küljest on see sidrunheina taoline, teisalt aga ... esimene suvine värske hapukurk! No ehtsalt noh, koos mustsõsrtalehtede ja kogu värgiga. Tõsi küll, kõrvalt kommenteeritakse, et hapukapsas :)))

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... jestas ... no hapukurk noh! Marineeritud koos küüslaugupealsetega :))) Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas ja nüüd juba pisut soolakurgi taoline. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kentsakas ja totakalt naeratama ajav.

Kerge kehaga, nõrgalt karbnoniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga napakas rüübe. See on kas masendav või siis neetult huvitav. Igatahes ükskõikseks ta ei jäta garanteeritult. Õlu kui sakusment. Hapukurgiõlu ... iiihhhhaaa :)))
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment