Wednesday, January 14, 2015

Uhke Ratsanik

Uhke Ratsanik (Peko, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus:

Tootjainfo: "Uhke ratsanik on klassikaline baieri stiilis nisuõlu, mis on pruulitud nisu-, pilsneri ja müncheni linnastest ning traditsioonilisest Hallertau humalast."

Väike lihtne pudel, must-valgel sildil Kurva Kuju Rüütel. Valge hõredapoolne vaht täidab üle poole klaasist, olles keskmise püsivusega. Tootja asjakohase soovituse järgi segikeerutatud õlle värvus - tugevalt uduselt kuldoranž. Aroom on meeldivalt tihkelt banaanine ... täpsemalt värskelt mahatõmmatud banaanikoore taoline :)

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse ... mmmm ... nämm-nämm - banaan, küps, kuldkollane ja suus-sulav banaan! Lõppmekk - hapukas-mõrkjas, murune ja kaeraküpsise taoline. Järelmekk on kergepooselt vürtsikas-mõrkjas ja mõnusalt kosutav.

Keskmisest suts kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketig ÜBERTASANDI rüübe! Ammu pole nii mõnusalt banaanist nisuõlut saanud. Siia juurde ... hmm ma ei teagi ... praetud banaani vahukoorega ehk?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment