Sunday, January 4, 2015

Moralité



Moralité (Dieu du Ciel / The Alchemist, Kanada/USA) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: american IPA. Ratebeeri hinnang 99 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke abil): "The concept of Morality can give rise to various interpretations and Quebec, it has a historical link with alcohol. Certainly, we use an immoral amount of hops from a mix of Simcoe, Citra and Centennial. The result is a dry finish, aromatic and slightly resinous evoking tropical fruits and revealing a sharp bitterness. Morality was born from a collaboration with John Kimmich brewery The Alchemist of Vermont."

Väike lihtne pudel, sildil kummaline religioossete sümbolite segu. Kollakasvalge vaht täidab 3/4 klaasist, olles keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on hunnitult puuviljane, meloni, mustsõstra ja papaia segune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse võtab keele vaimustavasse humalavangi, pannes humalahullu heatahtlikult pead vangutama ja tükk aega omaette pinisema. See on korraga lausa mehutaoliselt tihkelt puuviljane ja samas kleepjalt vaigune, õrnalt soolakalt adru ja ja hapukalt pihlaka taoline. Lõppmaitse mahlasus nõrgub lausa läbi keele ja lõugade otse klaviatuurile ... see mõjub nii oivalise ja köitvana, et ei tahakski lonksukest alla neelata. Järelmekis asuvad domineerima seedrimänni ja greibi mõrkjas-hapukad noodid, pannes keele alumised nurgad laperdama kui purje järsult keeranud hommikuses tuules. Ohhhh see on hea ja mõnus värskus, mis selle iiliga saabub.

Keskmise kehaga. mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Ohhhh ma oleks tahtnus seda IPAt pisut värskemana kätte saada, siis oleks ilmselt vaikselt hullunud, kuigi ka praegune variant on lihtsalt väga-väga-väga hea.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment