Thursday, January 22, 2015

Hoppe IPA


Hoppe IPA (Suomenlinnan Panimo, Soome) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "IPA" ja hinnang 63 punkti.

Tootjainfo (google tõlkemootori abil): "Hoppe IPA is a beautifully reddish India Pale Ale. Strong hopping respect of this dry and fruity beer, the original British style."

Keskmist kasvu pudel, mustal sildil pool hõbedast majakat. Kergelt kollakat karva vaht täidab pool klaasi, olles küll hõre aga kauapüsiv. Õlle värvus - tumedapoolne punakas merevaik. Aroom on leebelt magusakas, karameljas ja puuviljane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt magus-mõrkjas. Keskmaitse on karameljas, leivane ja heinane, mõrkjas ja krobeline. Lõppmaitse taandub tagasi magusamale poolele, tuues lisaks pohlast hapukasmõrkjust. Järelmekk mõjub rohmakapoolselt, kodukootult, karaski ja kadakamarja taoliselt. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga heal tasemel rohmakaspoolne rüübe. Omamoodi segu šoti "wee heavy" ja vanakooli inglise IPA tugevdatud variandist. Siia kõrvale võiks pakkuda tummisemat ja lihtsamat ahjupraadi, nt loomaliha kaalikatega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment