Monday, January 12, 2015

King of Hop


King of Hop (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: APA. Ratebeeri hinnang 95 punkti!

Tootjainfo: "Now, when I’m on top, the life taste different . Maybe that’s because of better pills or maybe because finally I can afford a proper American pale ale – with a bitterness worth the saddest love songs. malt – pale ale, wheat, Abbey, melanoidin, Acidulated, hop – Amarillo, Centennial, Mosaic, yeast Safale US-05, water"

Keskmist kasvu lihtne pudel, kleeps-sildil keegi Elvise taoline turvamehe kukil :) Kahe sõrme paksune erkvalge vaht pole küll kuigi püsiv, kuid haagib end kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom on ausalt öeldes vastukäiv. Ühest küljest on see super-mahlane ja troopiline, teisalt aga ... nomaietea ... kummine? 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitses purskab suus mahlakosk ... see on mõrkjashapu, tsitruseline ja üleküpsenud ananassi taoline, lisaks veidi kreegikompoti vedelikku. Lõppmaitses domineerib mahlane mõrkjus, mis mingil veidral moel meenutab mandleid, lisaks seedrimänniseemnete mõrkjas-magus kleepjus. Järelmekk kõnetab juba metsamarjaselt, peoga pohli ja jõvikaid, lisaks pohlavarreleotist ja taruvaiku.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Supermahlane ja tublisti karastav, kuigi Gambrinus ei saa lõpuni lahti kergest kummisest tajuhäirest lõhnas. Igatahes oleks siia kõrvale ideaalne ampsata kreemjuustuga täidetud marineeritud piprakesi.
-----
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Ülekarboniseeritud ja imelik. Üldiselt olen vägagi nõus.

    ReplyDelete