Saturday, January 31, 2015

Dragonwort Stout


Dragonwort Stout (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,33 l. alc 14,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: ""Can you fill these empty barrels with something fun?" That was the challenge Kjetil presented me with over a coffee a stormy Tuesday morning in October."How about something strong and dark?" I wondered. "25% dark malts, 30% rye, 28 degres Plato."That’ll never work." said Kjetil. 1 kilo malts/L, 48 hours of brewing and 2 years on old Armanac barrels later, I feel free to say: "Well, wouldn’t you know... it worked".
Edvard Hortemo, brewer"

Nii - kas lugesid tootkirjelduse läbi? Ei? Sa oled saabas! Keri tagasi ja tee seda ... kuidas nüüd tundub? Rukki imperial stout mis on olud KAKS AASTAT brändivaadis!!!??? Mis sa nüüd kostad, mh-ah?

Uhhh ... Gambrinuse paljukogenud maitsenäsad võbelevad juba ette, lugedes seda kirjeldust juba kolmandat korda.

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-kujundusel figureerib ... mingi muru???

OHHHHOOOO --- põrlõnks-turlunks häälitsusega valgub pudelist välja tökat! Sa kurja kui tökatine tökat see on, kõigi tökatite vanaema nimel! Aegamisi eralduv mustjaspruun vahukiht ei pea omaenda raskusele vastu ning taandub häbelikult kirmeks. Õlle värvus ... misasi ... mis värvusest te räägite ... see imeb vaataja silma ka endasse oma lõputu mustusega!

Aroom. Minge. Metsa. Soovitavalt sellisesse, kus kasvavad ploomid. Sellised konjakis leotatud ploomid, teate küll. Mis on omakorda mõrušokolaadi sisse kastetud ja siis rummivõõbaga kaetud /huvitav kas säänne asi olemas on?/.

Esmamekk. See. On. Raske. No kohe tiheraske. Siuke kleepjas ja mõrkjas ja viskoosne ja hapukas ja ... üleüldse ebamõistlik ühe esmameki kohta. Siit aimdub pikka ekskursiooni lähimasse hullumajja ... või on see nüüd "mentaalse väljakutsega inimeste puhkekodu"?

Keskmaitse. "Tere mina olen Napoleon" on ilmselt see mida tee ootate kuulda? Aga ei! Enamik on ju siin täiesti mõistlikud inimesed, lihtsalt arusaamatuse ohvrid. No mismõttes peab veel kellelegi seletama, et sisekosmose suursaadikul võib olla eriarvamusi planeedi Maa asukatega? Noh neil seal ongi kombeks ploomikonserve teha rabarberimoosi ja lagritsakommidega, mis siin siis sellist?

Lõppmaitse. Tihe tigu mind võtku! Peale kolmandat neelatust liigub see tardumakippuv vedelik sinnamaani, kus saab hakata mingist lõpust rääkima. Või siis lõpustest, sest kõigile on ju teada et naftast sealiha tootmiseks on vaja selle va maaõli sees pikka aega ülihelikiirusega ujuda, aga selleks on võimsaid lõpuseid ju ilmselgelt vaja! Valitsuses on kuritahtlikud tegelinskid, kes vastavateks uuringuteks raha ei anna!!

Järelmekk. Japonski bohh ja need muud viisakamad väljendid, mida palatist nr 6 kuulda on, ei anna ligilähedaselt edasi seda eksistentsiaalset ängi, mis tabab seda patsienti ... ei puhkajat, kes üritab seda leukoplaatrina kleepuvat vedelikku sõnadesse panna. Seetõttu taandub ka Gambrinus lahkete tugevate käte vahel oma uude puhkepaika, lastes pikkadel varrukatel ise selja taha sõlmuda. Ah jaa. Aniis. 

Äääää. Kas ma pean nüüd midagi lõpuks lisaks ütlema? Minge küsige peaarsti käest järgi, mul on vabastus. Ma. Ei. Taha. Midagi. Muud. Kuiseeklaaslõpunijuuajasiisõnnelikultohata. HULLUMEELNE GIGARÜÜBE - rohkem ma teile ei ütle!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment