Monday, January 5, 2015

Brigid Fire

Brigid Fire (Celt Experience). pdl 0,33 l. alc 6,2 %. Liigimääratluseks pakub ratebeer: smoked ja
hinnanguks 82 punkti. Aga miks "smoked" ja mitte "smoked rye IPA" nagu tootja ise seda pakub? Vaatame kohe järgi.

Tootjainfo: "A gripping spice backbone held by a piney bitterness Through eternal flames, perfection and wisdom is achieved
Brewed with oak smoked wheat and borrowed Biere de Garde yeast Dry hopped with Nelson Sauvin."

Väike proofilkirjadega pudel, sildi etno-disaini autor on eesti kunstnik. Valge vaht täidab pool klaasi, olles superpüsiv ning tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - hõljumiga kuldoranž. Aroomis on küll mõnusalt troopilisi puuvilju - mangot ja ananassi - aga kus on suits?

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on tihkelt puuviljane ... ja siin ta on, see suitsunüanss! Lõppmaitses tuleb esile juba rukki röntsakust ja üsna tugev suitsune mõrkjas-hapukas toon. Järelmekk paneb suu üsna tugevalt vürtsiselt õhkama, tasakaalustuseks on tihkepoolne mõrkjas-magus foon, mis meenutab kergelt lõkke kohal kärsatatud sepikut.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA heal tasemel rüübe! Tõsi küll, hetkel on suitsuga lugu kahetine - aroomis on ta puudu ja maitses kipub leebepoolset puuviljast humalat varjutama ... ning põhitegijaks on lõpuks hoopiski vürts:) Kui millegagi sobitada, siis süte kohal grillitud ja balsamicoga ülenõristatud paprikaga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment