Thursday, January 29, 2015

OK time for plan B

OK time for plan B (e.t, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: india pale lager.

Tootjainfo: "Intensiivse aroomiga laager tüüpi õlu, mille pruulimisel on kasutatud massiivses koguses IPAle omaseid humalaid
Centennial, Columbus, Mosaic
IBU 65"

Väike lihtne pudel, puna-valge tehniline silt (pai pruulmeister, ära enam nii tee, et punasele taustale väikeses fondis teksti pane!) Valge vaht täidab 2/3 klaasist, olles hõredapoolne ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt oranžikas merevaik. Aroom on kohe VÄGA murune, vaigune ja veidi kuivatatud õunakoort meenutav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse keerab end mürtsatades mõrudale poolele külili ja laiutab seal nagu padakonn. Lõppmaitse muutub juba mõnusalt mänguliseks, mahlaseks ja biskviitjaks, hapukas-vürtsikas ja kuusevõrse ning värske heina laadne. Järelmekk on mahlane, mõrkjas-magus ja tihkepoolne, rontjas ja kohmakas, kuid mõnus ja võluv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga übertasandi rüübe! Suurepärane ja üsna harvaesinev katsetus, panna kokku hapukas-kerglane laager ja tihke humalane kõditus. Siia juurde tahaks üht tummist singiviilu.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment