Saturday, January 3, 2015

Hallstatt Deity


Hallstatt Deity (Celt Experience). pdl 0,33 l. alc 6,6 %. Liigimääratluseks pakub ratebeer: belgian ale ja hinnanguks 72 punkti. Tõsi küll, miks "belgian ale" ja mitte saison nagu tootja ise seda pakub? Vaatame kohe järgi.

Tootjainfo: "A hearty farmhouse pomegranate saison brewed with dupont yeast and a blend of light hops, aged for 2 months before serving. A smooth and mildly sweet saison with a tart fruit finish."

Väike proofilkirjadega pudel, sildi etno-disaini autor on eesti kunstnik. Sentimeetrine hõredapoolne vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom on hapukas-vürtsikas, nagu saison olema peab. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-naksakas. Keskmaitses tugevneb hapukus, saisoni loomupärasesse mahlasusse lisandub veel granaatõuna särtsakus ja tulemus on supermõnusalt mahlane ja kuivapoolne ergutaja. Lõppmaitse on lausa kratsivalt kuiv, veidi keelt parkiv, jõuline ja silmi kissitama ajav ... vau, see lööb lausa väikesed sädemed käima! Järelmaitse ... mmm ... kas olete värsket granaatõunamahla saanud? Sellist, mis harjumatusest lausa suulae õhetama võtab ja mida januga kaanides tõmbaks ilmselt põhjamaalasel kurgu paiste? Vot umbes sihandne see on - kuivalt mõrkjashapu ja keelt parkiv.

Keskmisest suts kergema kehaga, vähekarboniseeritud ja väga kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga SÄDELEV ÜBERRÜÜBE! Taaskord tõdeb Gambrinus, et ratebeeri kollektiivne aju paneb mõnikord pange ... jah, saison on belgia-hollandi-põhjaprantsusmaa jook, kuid "belgian ale" tähendab midagi muud. Ja alla-90-hindega ei ole ka kohe kuidagi nõus. Siia juurde oleks hea pakkuda mahlast suitsulesta.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment