Saturday, January 17, 2015

Pühaste pilootpruul HK3

Pühaste pilootpruul HK3 (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Liigimääratlus: double IPA.

Tootjainfo: "odralinnased, kaerahelbed. Humalad: Magnum, Columbus, Mosaic, Citra.
80 IBU"

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Valge kahe sõrme paksune vahukiht on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroomis võistlevad pohlavarred ja mustsõstralehed, rõske muld ja kanarbik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt mõrkjas. Keskmaitse toob naeratuse näole - see on rüübe on isane! Jõuline, tummine, tasakaalukas ja iseloomukas. Vaigune mõrkjus tuuakse kenasti linnasemagusaga balanssi, marjane hapukus ja ürdine vürtsikus ... no kõik on omal kohal! Lõppmaitse kadakamarjane mõrkjus saab lisa vetikate nätskuse näol ning pihlakaveinise magus-mõrkjas-hapuka oivalise foonina. Järelmekk kõnetab aga sootuks teisel lainel - siin on sülega mangot kas teate! Mangot ja ananassi ja veelkord mangot! Ning siis veel pisut taruvaiku ja päevakübaratinktuuri ... no teate seda kirbelt mõrkjat vedelikku, aga see siin on mesise puuviljase põhja sees lihtsalt väga vinge.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja õõõrnalt õlise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERrüübe. Veidike rohkem karamellist linnasetäidlust annaks siia palju juurde! Praeguse mõrkja lainetuse juurde tuleks pakkuda mangoviilakaid.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment