Wednesday, December 21, 2016

Antwerpen

Antwerpen (Mürka, Eesti) pdl 0,33. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: belgia pale ale

Tootjainfo: "vesi, maltoosa, humal, suhkur, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil keskaegne motiivistik. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžika varjundiga kuldne. Aroomis asjakohane belgialik atsetooni varjundiga vürtsikus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitses tuleb esile odavama otsa tripel-õlledele omane lihtne magus puuviljasus, segamine lakibensiini õrna varjundiga (ei see ei ole halb näitaja - niimoodi peavadki nood õlled mekkima). Lõppmaitses asub domineerima kuivatatud õuna hapukus, kuigi see on kenasti glaseeritud kommisuhkru ja kuivatatud virsikute poolt. Järelmeki hapukas magusus mõjub karamelliselt ja veidi imalalt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga heal tasemel rüübe. Hea ja kvaliteetne ja standardile vastav ... kuid igav. Asi lihtsalt selles, et vana Gambrinus on saanud NIIPALJU paremaid sama stiili esindajaid, et ... aga kui see oleks esmane kokkupuude belglastega, siis ilmselt kiidaks suure suuga! Praegu sooviks siia juurde tihket kreemjuustu.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment