Sunday, December 4, 2016

Undimuti tšilli

Undimuti tšilli (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: tšilli pale ale

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra-, nisu- ja kaeralinnased, kaerahelbed, humal. Tšillikaun (Habanero). pärm"

Väike lihtne pudel, sildil käib tagaajamine :) Aga vaata tumeroheliselt põhjalt väikese musta teksti väljalugemine on ikka keeruline küll. Vähene kergelt kollakas vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt tume merevaik. Aroom on magusapoolne, rauarohke ja puuviljane ... nagu värskeltpressitud õunamahl.

Esmamekk on keskmise kehaga ja esmalt leebe ... aga tšillirong sõidab üsna ekspress-meetodil kohale, nii et et u 5 sekundise suus hoidmise järel tekib soov /vajadus see alla neelata :) Keskmaitse - mesine ja tšilline. Huuled kõrbevad veidi. Suulagi õheleb. Maitsenäsakesed võtavad sisse kaitseasendi.

Lõppmaitse. Ikkkk. Hõkk. Kräubauhkam. TŠILLI! Ehe ja lahe ja terav ja mõnus. Higinäärmed laubal hakkavad tööle. Järelmeki ajal kerkib ajus üles küsimus - aga mis saab homme? Noh teate küll. Nagu ütleks üks kamraad - sedasorti asjad teretavad sind tulles ja minnes.

Eivaatasiia kokkuvõtet ei tule. Sest no mis kokkuvõtet on tšillil? Vana Gambrinus on tuleneelaja ja sestap saba-rõngas-rahul. Aga seda vedelikku võiks vabalt väikestes pudelikestes tabasco pähe müüa! :) Ainuke soovitus - järgmine kord pane tšillit sama palju, aga magusust tuleks kah tonnijagu juurde keerata, et maitsepilt saaks tasakaalukam ja seda võimsamalt meeldivam.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment