Thursday, December 22, 2016

Valge piparkook


Valge piparkook (Pöide pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, tootja on sildile kirjutanud: "spice ale"

Tootjainfo: "Pühadehõngu täis kuldne pidurüübe- lõhn lubab magusat küpsist, aga maitse on aus humalane amps kerge vürtsiga.
Pruulitud odralinnastest ja erihumalatest, lisatud pärmi ning vürtse- kaneel, ingver, nelk, koriander."

Väike lihtne pudel, valgel sildil punased räitsakad.Valge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Jupstas kui nummi! No ongi piparkook! Just sihuke nagu vanale Gambrinusele meeldib, korrrralikult vürtsikas ja mitte üleliiga magus.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse ... ummm ... vaata ei oskagi nüüd öelda, kas siin on rohkem kõrvitsamarinaadi või piparkooki ... aga no mis vahet, vürtsid on ju laias laastus samad ja jube mõnnad. Lõppmaitse hapukas marjane pool kallutab arvamust sinna va marinaadi poolele :) Järelmaitse tasakaalustab eelneva magusapoolse pillerkaari kenasti ära korralik vaigune mõrkjus.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga WOW-KUI-ÜLLATAV Überrüübe! Kerge ja suhteliselt lahja jõuluõlu - vaata sihukest tegelast kohtab harva ... noh nagu jõulegi :) Arvan et seni ilmselt parim hele jõuluõlu, mida vana Gambrinus saanud on!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment