Thursday, December 22, 2016

Okas Kurku


Okas Kurku (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Saaremaa odralinnastega ning kuusekasvudega pruulitud humalane õlu."

Väike lihtne pudel, tumedal sildil tume kiri ... no ei ole hea mõte. Jah tõsi, kui valgus õige nurga alt vastu peegeldab, siis muutub see kiri kirkalt roheliseks, kuid riiulil kipub see silt siiski jääma tuhmiks tegelaseks. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid see-eest kõvasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. Aroomi magusakas linnasepõhjas leidub pisut kuuske ka ... aga võrreldes mõne muu seni eestimaal tehtud kuuseõllega on seda vaigusust ikka vähevõitu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile hapukat vaigusust, kuid see jääb sellisele delikaatsele vihje tasemele, mitte ei ava su kurgus kuusepuud nagu vihmavarju. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas põhja kõrval leidub ka vähene õunane hapukus. Järelmekk jääb vähese vürtsika õhetusena pikaks ajaks kestma.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Heal tasemel rüübe. Eks omamoodi vembu mängis nüüd ootuste ja tulemuse erinevus - oodatud kuusetorget jäi väheseks, sestap ei kisu kiitusenooti kuigivõrd üles, aga laita pole ka millegi eest.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment