Sunday, December 4, 2016

Eksperimentaal V


Eksperimentaal V (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Metsik Ida armastab katsetada. Kõike tuleb proovida, sest elusid on üks ja kui ei proovi, jääb piinama. Meile meeldib metsikult.
Humal: English Golding.
Milk sugar."

Vahvalt omanäoline pudel, sildil vanakooli tuuker. Sõrmepaksune hallikaspruun vahukiht vajub aegamisi tumekollaseks, kuid püsib väga kenasti. Õlle värvus - tuhmilt punakasmust. Aroom ... noh kas piimašokolaad või kohvijogurt? :)

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus. Keskmaitse on magusakas-hapukas, meeldivalt kreemine. Lõppmaitse toob juurde mõrkjat röstnooti, šokolaad muutub tumedamaks ja intensiivsemaks. Järelmekk on hapukas-röstikas ning ootamatult kuivapoolne. 

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemika ning samas kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Huvitav, kuidas on õnnestunud kokku pakkida kreemikus ja kuivus? Igatahes tubli-tubli, tuleb kiita! Sissejuhatuseks enne desserti koos mõne pohlamarjaga - see hapukas plõksatus võiks siia imekenasti sobida.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment